Siirry pääsisältöön

Heinäteatteri / Theatre of Hay #galleriakouta #poikilomuseo


Heinäteatterin `Syksyn Kauniit ja Rohkeat` syntyi viime syksynä, koronavuoden toisen aallon merkeissä. Lähiluonnossa urheasti kukkivat, pikkupakkasten murjomat pihasauniot heijastelivat samoja tuntoja kuin lockdownin kurittamat kaupunkilaisetkin.
Metsä näyttäytyi erilaisten tilojen kudelmana ja jokaisessa metsän 'huoneessa' näytti olevan jokin tarina meneillään.
Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.


Heinäteatterin teosten alkuhahmottelu sijoittui ajallisesti ja sielullisesti syksyyn ja "Dia de los muertos" (Vainajien päivä) vieton tunnelmiin. Teosten materiaaleina ovat kuivatut, metsistä ja puutarhasta löydetyt, prässätyt kasvit ja löytötavarat, hylättyjen kirjojen kuvat, rautalanka ja peltosavi.
Teoksia oli välillä innoittamassa etelä-amerikkalaiset 50-luvun iskelmät. Ne antoivat välillä työnimiä teoksille, kuten esimerkiksi löyhästi suomennettuna:
Kesyttämisyrityksiä? Meripihkanharmaa? Paskat rakkaudesta? Kuinka voisin koskaan olla vain se toiseksi rakkain? Kaikki on ohi? Lähiseutujen kunkku? Kakkosten karsinassa?

Tähän teokseen tuli kaksi Turun festivaaleilla kuulemaani tarinaa koronavuodelta, kuten lahjaksi saatu, onnea tuottava kultahattu (Turun #olohuone306 festivaali)

Fortuna

Jokaisessa kuulemassani tarinassa koronavuodesta korostui
ihmissuhteet, niiden kariutuminen tai niiden arvon kirkastuminen. 
Ihmisuhteen kautta tarina yleensä aloitettiin ja se määritti kokemuksen luonteen sekä tarinan onnettoman tai onnellisen lopun.

Kuumepuu katsoo tyttöä, sanoo: Rakkaudessa on kaksi vaihtoehtoa, molemmat hajalla. Miten pieninä palasina on, se sanoo, rakkaus maailmalla. Peilinsiruina, joissa aurinko hohtaa kirkkaasti kuin päivänsydän.
(“Peilisali”  Saila Susiluodon teoksesta Huoneiden kirja)


Teokset galleriassa pikakelauksena:Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Fauni tarvitsee samanhenkisiä ystäviä / A Faun needs a Soulmate #olohuone306 #olohuone2021

Faunipaja ja metsittymisharjoituksia A faunworkshop and a workshop for "how to become forested" Annoin faunille taidekirjan plärättäväksi kaverin valmistumista odotellessa. I gave an artbook to him while waiting that I get finished the other, the soulmate faun Metsittymistreenejä Training how to be a piece of a forest    

Matkalla, edelleen / Still on the Road #covidwinter #modernpainting #nothernlight

Maaliskuu jo pitkällä ja edelleen täysi talvi koko maassa. Koronarajoituksia kiristettiin, vielä saa kuitenkin matkustaa mökille nauttimaan harvinaisesta talvesta. Tuntuu että matkalla oleminen vertautuu mielessä jatkuvasti koronavuoden matkalla oloon kohti - niin mitä?  En aja itse ja olen siis vapautettu katsomaan maisemaa. Autonikkunan laajalla näytöllä vilahtelevat tien muoto sävyineen ja maisemien yllätyksellisyys. Kevätaurinko lisää sateenkaaren värit maisemaan. On kaunista, aivan koko ajan, joskus jopa henkeäsalpaavan kaunista - enkä liioittele lainkaan. Näihin maisemiin minulla ei ole mitään lisättävää. I don't drive a car so I am free to take a look at the view we are travelling through. The forms and colors of the road and snowy woods that glitter in rainbow colors in the springlight. There is nothing to encrease, the winter landscape Ilta tulisijan ääressä kännyköitä ja kirjoja selaillen/ Afterskinight in front of fireplace, seeing and sen

Syksyn kauniit ja rohkeat / #Boldandbeautiful of the Autumn 2020 #collageart

Syksyn kauniit ja rohkeat  https://vimeo.com/465328803 Syksyn viimeiset kukkijat näyttävät aina dramaattisilta tuulessa liehuvine terälehtineen. Kyllä on pienillä kukilla uskoa syksyiseen huomiseen! Nämä Kauniit ja rohkeat -teokset syntyivät sen jälkeen, kun olin mukana juhlissa, jotka koronan takia pidettiin ulkosalla ja jollaisia nyt vielä syksymmälläkin vietetään puutarhoissa vaikka lämpötilat voivat kohta käväistä pakkasenkin puolella. The last bloomers are always so pathetic and cute. It reminds me of all the parties we still in autumn have to have in the gardens because of the covid- lockdown. So let's be bold and beautiful!