Siirry pääsisältöön

Heinäteatteri / Theatre of Hay #galleriakouta #poikilomuseo


Heinäteatterin `Syksyn Kauniit ja Rohkeat` syntyi viime syksynä, koronavuoden toisen aallon merkeissä. Lähiluonnossa urheasti kukkivat, pikkupakkasten murjomat pihasauniot heijastelivat samoja tuntoja kuin lockdownin kurittamat kaupunkilaisetkin.
Metsä näyttäytyi erilaisten tilojen kudelmana ja jokaisessa metsän 'huoneessa' näytti olevan jokin tarina meneillään.
Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.


Heinäteatterin teosten alkuhahmottelu sijoittui ajallisesti ja sielullisesti syksyyn ja "Dia de los muertos" (Vainajien päivä) vieton tunnelmiin. Teosten materiaaleina ovat kuivatut, metsistä ja puutarhasta löydetyt, prässätyt kasvit ja löytötavarat, hylättyjen kirjojen kuvat, rautalanka ja peltosavi.
Teoksia oli välillä innoittamassa etelä-amerikkalaiset 50-luvun iskelmät. Ne antoivat välillä työnimiä teoksille, kuten esimerkiksi löyhästi suomennettuna:
Kesyttämisyrityksiä? Meripihkanharmaa? Paskat rakkaudesta? Kuinka voisin koskaan olla vain se toiseksi rakkain? Kaikki on ohi? Lähiseutujen kunkku? Kakkosten karsinassa?

Tähän teokseen tuli kaksi Turun festivaaleilla kuulemaani tarinaa koronavuodelta, kuten lahjaksi saatu, onnea tuottava kultahattu (Turun #olohuone306 festivaali)

Fortuna

Jokaisessa kuulemassani tarinassa koronavuodesta korostui
ihmissuhteet, niiden kariutuminen tai niiden arvon kirkastuminen. 
Ihmisuhteen kautta tarina yleensä aloitettiin ja se määritti kokemuksen luonteen sekä tarinan onnettoman tai onnellisen lopun.

Kuumepuu katsoo tyttöä, sanoo: Rakkaudessa on kaksi vaihtoehtoa, molemmat hajalla. Miten pieninä palasina on, se sanoo, rakkaus maailmalla. Peilinsiruina, joissa aurinko hohtaa kirkkaasti kuin päivänsydän.
(“Peilisali”  Saila Susiluodon teoksesta Huoneiden kirja)


Teokset galleriassa pikakelauksena:Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

#terhokoti #palliatiivinenhoito #palliativecare

Koditon puutarha on ollut koko kesän Terhokodissa. Kävin kysymässä häneltä kuinka on mennyt ja hän kertoi, että vaikka on aina ollut koditon, niin nyt tuntuu, että on kuin kotonaan. On kuulemma saanut paljon uusia ystäviä ja hänestä pidetään hyvää huolta siellä.  My artwork Homeless Garden has found her place in Terhokoti (Palliative care is an interdisciplinary approach to specialized medical and nursing care for people with chronic conditions) Palliatiivinen hoito https://g.co/kgs/XoUHNn

Syksyn kauniit ja rohkeat / #Boldandbeautiful of the Autumn 2020 #collageart

Syksyn kauniit ja rohkeat  https://vimeo.com/465328803 Syksyn viimeiset kukkijat näyttävät aina dramaattisilta tuulessa liehuvine terälehtineen. Kyllä on pienillä kukilla uskoa syksyiseen huomiseen! Nämä Kauniit ja rohkeat -teokset syntyivät sen jälkeen, kun olin mukana juhlissa, jotka koronan takia pidettiin ulkosalla ja jollaisia nyt vielä syksymmälläkin vietetään puutarhoissa vaikka lämpötilat voivat kohta käväistä pakkasenkin puolella. The last bloomers are always so pathetic and cute. It reminds me of all the parties we still in autumn have to have in the gardens because of the covid- lockdown. So let's be bold and beautiful!

Fauni tarvitsee samanhenkisiä ystäviä / A Faun needs a Soulmate #olohuone306 #olohuone2021

Faunipaja ja metsittymisharjoituksia A faunworkshop and a workshop for "how to become forested" Annoin faunille taidekirjan plärättäväksi kaverin valmistumista odotellessa. I gave an artbook to him while waiting that I get finished the other, the soulmate faun Metsittymistreenejä Training how to be a piece of a forest